Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Heb je net een nieuwe woning en zijn de tegels die er momenteel liggen niet jouw smaak? Of ben je je huidige tegels beu? Wij snappen dat je het niet zo ziet zitten om met een hamer en beitel aan de slag te gaan om de oude tegels te verwijderen. In sommige gevallen is dat ook niet nodig en kan je je nieuwe tegels gewoon over de oude tegels plaatsen.

In deze blog leggen we je precies uit wanneer het mogelijk is om tegels over tegels te zetten en waar je rekening mee moet houden.

Controleer de huidige staat van de tegels

Of je nieuwe tegels over oude tegels kan leggen, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de status van de huidige tegels.

Let op scheurtjes en vervang losse tegels

Scheurtjes spot je makkelijk met het blote oog, maar losse tegels niet altijd. Deze vind je door er met een stukje metaal, zoals een sleutel of schroevendraaier, lichtjes tegen te kloppen. Als deze tegels loslaten of kapot gaan, dan zal je ze moeten vervangen met dezelfde oude tegel.

Dit is belangrijk, omdat je anders hoogteverschillen krijgt wanneer je de nieuwe tegels plaatst. De ondergrond moet gelijk zijn. Komt er een klein scheurtje in de tegel? Dat is niet zo erg.

Ook zal je je oren moeten gebruiken. Als je tijdens het kloppen een hol geluid hoort, dan is dat een teken dat er holtes zitten tussen de tegel en de ondergrond waarop deze is gelegd. De tegel zit dan zeer waarschijnlijk niet stevig genoeg vast om nog een andere tegel te kunnen dragen. Haal in dit geval de tegel helemaal los en bevestig hem weer opnieuw zodat alles weer goed vast zit.

Hier moet je rekening mee houden

Zijn al je huidige tegels in prima staat en zitten ze goed vast? Dan kan je tegels over de huidige tegels heen plaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit invloed heeft op een aantal dingen binnen je woning.

Stel je legt tegels over tegels op de vloer, dan zal je je plinten bijvoorbeeld ook moeten verhogen. En kijk ook goed of dit invloed gaat hebben op het openen en sluiten van deuren.

Liever uitbesteden?

Neem je liever het zekere voor het onzekere? Je hoeft gelukkig niet zelf met een hamer en beitel aan de slag. Onze tegelzetters zorgen er graag voor dat je nieuwe tegels professioneel gelegd worden over de oude tegels.

Tegel advies nodig?

Heb je je nieuwe tegels nog niet uitgekozen? Of heb je een mooie tegel gezien, maar geen idee of het wel goed zal staan in je interieur? Onze stylisten helpen je graag bij het kiezen van de juiste tegels. Wij visualiseren aan de hand van een 3D-tekening hoe de gekozen tegels in jouw ruimte tot hun recht komen.

Neem gerust telefonisch contact met ons op voor een afspraak via 0492-845 371 of 061236744. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen in onze showroom in Someren.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×