Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

We kunnen kort en bondig antwoord geven op de vraag of je vloerverwarming kan gebruiken onder tegels; dat kan namelijk.

We gaan er even vanuit dat je al hebt besloten dat je vloerverwarming wil, en dus op de hoogte bent van alle voordelen, zoals warme voeten (het belangrijkste eerst natuurlijk), gelijkmatige verdeling van de warmte in je huis en dat vloerverwarming, in tegenstelling tot een radiator, onzichtbaar is.

Nadat je hebt besloten vloerverwarming te nemen, komen er andere vragen in je op: kan ik vloerverwarming leggen onder bestaande tegels? Heb ik nog vrije keuze in welke vloertegel ik wil? En moet ik mijn vloertegels anders behandelen als ik vloerverwarming heb? In deze blog geven we je graag antwoord op deze vragen.

Hoe werkt vloerverwarming?

First things first; hoe werkt vloerverwarming? We gaan niet te diep in op de techniek, maar het is goed  om te weten dat er verschillende soorten vloerverwarming zijn. Afhankelijk van je huis, bestaande bouw of nieuwbouw, wordt er gekozen voor het juiste type. Laat je dan ook altijd door een professional adviseren.

In bestaande woningen wordt er meestal gekozen voor infrezen, omdat al een dekvloer in de woning ligt. Er worden inkepingen gemaakt waar de vloerverwarming in wordt gelegd.

Als je vloerverwarming gaat leggen in een nieuwe woning, en er ligt nog geen dekvloer, dan worden de verwarmingsslangen vastgebonden aan bijvoorbeeld noppenplaten en dan komt daar een afwerkvloer overheen.

Het enige verschil is, dat in het laatste geval je vloer ietsje minder snel zal opwarmen, omdat de warmte door een extra laag moet voordat het de oppervlakte bereikt.

Kan ik vloerverwarming leggen onder mijn bestaande tegels?

Tenzij het je lukt om je huidige vloertegels zonder sloopwerk van je vloer te verwijderen, kan je geen vloerverwarming leggen onder je bestaande tegels.

Ook vloerverwarming over een bestaande tegelvloer leggen, is geen goed idee. Je huidige vloer zal flink worden opgehoogd door de vloerwarming en de nieuwe tegels, waardoor je zeer waarschijnlijk problemen gaat krijgen met onder andere het openen van deuren.

Kan vloerverwarming onder iedere vloertegel worden gelegd?

Je kan nog steeds kiezen uit alle vloertegels die er zijn, zowel natuursteen als keramische tegels zijn geschikt om vloerverwarming onder te leggen.

Tegels geleiden warmte en houden warmte langer vast, waardoor je je niet druk hoeft te maken of je gekozen tegel de warmte wel doorlaat. Het enige wat jij hoeft te doen, is de tegel kiezen die jij mooi vindt.

En zelfs dát hoef je niet alleen te doen. In onze showroom helpen we je graag bij het maken van de beste keuze voor jou.

Moet ik mijn tegels anders behandelen als ik vloerverwarming heb?

Je hoeft je tegels met vloerverwarming eronder niet anders te behandelen dan normaal. In onze andere blog lees je tips en tricks over het schoonmaken van je vloertegels.

Houd er wel rekening mee dat als je net vloerverwarming hebt gelegd, je deze de eerste periode nog niet gebruikt. Laat de vloerverwarming de eerste 6 weken nog even uit, zodat de tegellijm genoeg tijd heeft om uit te harden.

Meer advies over vloertegels?

Laat het leggen van vloerverwarming en vloertegels altijd over aan een professional. Zo weet je zeker dat je er straks warmpjes bijzit.

Wil je nog meer advies of heb je nog andere vragen over vloertegels? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 0492-845 371 of 06-1236744. We helpen je graag!

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×