Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Wil je Marokkaanse tegels kopen? Bekijk ons ruime assortiment online en laat je inspireren. Maak een afspraak in onze showroom en laat een moodboard en 3D ontwerp maken.

Marokkaanse tegels ook wel zelliges genoemd zijn handgemaakte tegels en bestaan uit cement, klei en een laag marmerpoeder. Aan het marmerpoeder wordt kleur toegevoegd, wat zorgt voor de unieke geglazuurde uitstraling.

De tegels passen bij vrijwel iedere inrichting, maar komen helemaal tot zijn recht in een jaren 30 woning met landelijke of industriële uitstraling.

Marokkaanse tegels, mooi in iedere ruimte

Marokkaanse tegels staan mooi in vrijwel iedere ruimte. De tegels worden voornamelijk gebruikt om een kleuraccent aan te brengen in de keuken en badkamer, maar worden soms ook gelegd in de woonkamer.

Keuken

Marokkaanse tegels in de keuken zorgen voor een landelijke uitstraling. Plaats de tegels tegen de keukenwand en combineer dit met industriële houten en zwarte keukenmeubelen. Hierdoor komen de kleuren optimaal tot zijn recht. Daarnaast zijn Marokkaanse tegels ook leuk als wandtegel rondom of op een keukenbar. Uiteraard kun je de tegels ook gebruiken voor je keukenvloer.

Badkamer

Marokkaanse tegels zorgen voor mooie kleurrijke contrasten in een strakke badkamer. Gebruik ze bijvoorbeeld als wandtegel rondom het bad of de douchebak. Of combineer ze ideaal te combineren met XXL wandtegels om langere muren te doorbreken of speelser te maken. De kleurrijke Marokkaanse tegels zorgen voor een frisse look in jouw badkamer.

Woonkamer

Marokkaanse tegels in een woonkamer kom je niet vaak tegen, echter zijn er weldegelijk mogelijkheden. Denk aan het plaatsen van de tegels op of tegen een schouw. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden als vloertegel voor de volledige vloer, of leg een Marokkaanse tegel in combinatie met een andere meer neutrale tegel.

Te gebruiken als vloer- én wandtegels

De bekendste soort Marokkaanse wandtegels zijn toch wel de zelliges. Deze tegels van 10x10cm worden schuin afgekapt, hierdoor zijn de tegels dicht op elkaar te plaatsen. Dit zorgt voor strakke look zonder (of met hele dunne) voegen. Wij hebben een groot assortiment van keramische zelliges. Deze soort zelliges zijn geschikt als vloer- én als wandtegel en hoef je niet te behandelen, ideaal dus!

Marokkaanse tegels leggen

Het is af te raden om Marokkaanse zelf te leggen. De tegels zijn van zichzelf poreus, waardoor ze erg kwetsbaar zijn. Daarnaast zijn de tegels niet recht en verschillen de kleuren onderling. Dit bemoeilijkt het leggen en kan zorgen voor een onevenredig kleurgeheel.

Ook dienen de tegels geïmpregneerd te worden, dit beschermd de tegels tegen krassen, water, vuil en andere vlekken. Dit is voornamelijk belangrijk als ze in vochtige ruimtes geplaatst worden. Voorkom problemen en laat de tegels door een ervaren tegelzetter plaatsen.

Passen Marokkaanse tegels in jouw huis?

Door de diverse kleurstellingen zijn de tegels te plaatsen in vrijwel ieder huis. Echter kan het soms spannend zijn om extra kleur aan je huis toe te voegen.

Wil je al een beeld krijgen van het eindresultaat? Laat dan een moodboard en 3D-ontwerp maken in onze showroom. Wij voorzien je graag van passend advies en maken jouw dromen waar. Plan direct online je afspraak in.

Marokkaanse tegels kopen bij VHS Tegeldomein

Heb je interesse in Marokkaanse tegels? Of een van onze andere design tegels? Kom dan langs in de showroom van VHS Tegeldomein. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0493 845 371 of stuur een mail naar info@vhs-tegeldomein.nl. Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×