Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Anders dan wandtegels, krijgen vloertegels een hele hoop te verduren: vieze schoenen, huisdieren die een hoop vuil en haren achterlaten, daarnaast valt er eens wat op de grond en dan nog die vergeten hoekjes waar stof vrij spel heeft.

Gelukkig zijn tegels vrij makkelijk in onderhoud. Maar, je moet wel de juiste manier en producten gebruiken om ze mooi te houden. Daarom geven we jouw tips voor het schoonmaken van je vloertegels.

4 Tips voor het schoonmaken van vloertegels

Wil jij er zeker van zijn dat jouw tegels hun schoonheid blijven behouden? Volg dan onderstaande schoonmaaktips:

Tip 1: Regelmatig schoonmaken

De beste tip voor het schoonmaken van je vloertegels is regelmatig schoonmaken. Wat is regelmatig? Wij raden minimaal één keer per week aan. Afhankelijk van je levensstijl (of je huisdieren hebt, vaak bezoek over de vloer krijgt, schoenen in huis draagt of amper thuis bent) kun je zelf bepalen of nodig is of niet.

Tip 2: Stofzuigen

Heb je een huisdier die veel verhaart of ligt er los zand in huis? Dan kan je het beste stofzuigen en hoef je echt niet je hele huis te dweilen. Dit is natuurlijk niet de beste manier om je tegels mooi te houden, maar wij begrijpen ook dat je niet altijd de tijd hebt om te dweilen.

Tip 3: Dweilen

De beste manier om je tegels echt schoon te krijgen, is door te dweilen. Het is belangrijk om te stofzuigen voordat je begint met dweilen. Zo blijft het dweilwater langer schoon en hoef je het tussendoor minder vaak te vervangen.

Zodra het water vuil of koud is, vervang je het. Je hoeft niet met kokend water te poetsen, warm water uit de kraan is goed genoeg. Een goede (en schone) dweil, eentje met veel vezels en die goed in de hand ligt, maakt het werk ook half de moeite.

Tip 4: Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Naast het regelmatig schoonmaken, stofzuigen en dweilen is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakproducten gebruikt. Niet alle tegels kunnen tegen zuren en chloor die schoonmaakproducten bevatten. Twijfel je welke producten je moet gebruiken? Laat je hier dan altijd over adviseren.

Schoonmaken van net gezette tegels

Als de tegels net gezet zijn, gebruik je eerst cementsluierverwijderaar en schrob je de tegels. Welke cementsluierverwijderaar je kunt gebruiken, is afhankelijk van je type tegel. Vraag altijd aan een expert wat voor jouw tegel het beste werkt.

Daarna kan je gewoon bovenstaande tips volgen voor het schoonmaken van je vloertegels.

Schoonmaken van keramische en natuursteen vloertegels

Keramische tegels en natuursteentegels vragen een ander soort schoonmaakmiddel. Maar de bovenstaande aanpak is vrijwel hetzelfde.

Keramisch tegels schoonmaken

Het schoonmaken van keramische tegels is net wat makkelijker dan natuursteen tegels. Wekelijks een scheutje schoonmaakmiddel in je emmertje sop, even dweilen en je bent weer klaar.

Als je de huis-tuin-en-keukenspullen gebruikt, die je bij de gemiddelde supermarkt kan kopen, dan zal je zien dat er langzaam een laagje op je tegels komt dat vuil vast gaat houden. Daarom raden wij speciale producten aan, zoals HMK 315 of HKM r157 (voor een grote beurt) van Moeller Stone Care.

Natuursteentegels schoonmaken

Natuursteentegels vragen om een speciale aanpak. Dit komt omdat natuursteen tegels veel gevoeliger zijn dan keramische tegels. Dingen die je niet moet doen bij het schoonmaken van natuursteentegels zijn:

  • schoonmaken met een hogedrukreiniger
  • producten gebruiken met zuren
  • schoonmaken met chloor

Natuursteen tegels vragen om producten die voedend zijn. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Je moet alleen goed weten welk schoonmaakproduct je nodig hebt voor welke tegel. Wij verkopen de schoonmaakproducten van Moeller Stone Care. Hiervan weten we zeker dat jouw tegels mooi blijven en lang mee gaan.

Als je eenmaal weet welk product het meest geschikt is voor jouw tegel, voeg je hier een scheutje aan een sopje toe en kun je gaan dweilen. Dweil je liever vaker? Dweil dan eens enkel met water.

Soms zijn vlekken al in de tegels getrokken. Deze slijten er meestal na een tijd weer uit. Is dat niet het geval? Dan raden we aan om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies voor het schoonmaken van vloertegels

Bij VHS Tegeldomein krijg je na aankoop en/of het leggen van je tegels, altijd een uitgebreid advies over het schoonmaken van jouw vloertegels. Heb jij je tegels niet laten leggen door of niet gekocht via VHS Tegeldomein? Geen probleem. Ook dan helpen we je graag. Neem contact met ons via 0493 845 371 op of loop eens binnen in onze showroom.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×