Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Het antwoord op die vraag is simpel: wandtegels zijn voor op de wanden en vloertegels voor op de vloer… Een flauwe grap natuurlijk, en iets wat je vast en zeker al weet. Maar wist je ook dat je vloertegels wel op de wand kunt plaatsen, maar wandtegels niet op de vloer? Dit komt door het verschil in de stevigheid van de tegels.

Verschil in stevigheid van de tegels

Wandtegels zijn minder stevig dan vloertegels. Dit is logisch, want vloertegels krijgen een hele hoop meer te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht dat ze dragen, het schuiven van meubels of wanneer je iets zwaars op de vloer laat vallen. Wandtegels zijn niet bestand tegen deze factoren en kunnen daardoor niet op de vloer geplaatst worden.

Stevigheid van de tegel bepalen

Hoe stevig een tegel is en of deze snel slijt, wordt aangegeven met de PEI-waarde. Gelukkig zijn tegenwoordig bijna alle vloertegels van ontzettend goede kwaliteit. Twijfel je toch? Een tegel met de PEI-waarde van drie of hoger is prima geschikt voor de badkamer, woonkamer en hal.

Als je het echt zeker wilt weten, of een tegel zoekt voor een ruimte waar deze veel te verduren krijgt, vraag dan om advies van een specialist.

Lichte vloertegels op een wand - VHS Tegeldomein

 

Verschil in het plaatsen van wand- en vloertegels

Vloertegels zijn vaak dikker en zwaarder dan wandtegels. Dit vraagt om andere materialen en zet-technieken. Wij raden in alle gevallen aan om je tegels te laten zetten door ervaren tegelzetters. Zeker als je kiest voor de grotere formaat vloertegels op je wanden.

Zorg voor een tegelzetter met certificering

Voor de XXL tegels kun je als tegelzetter een certificering halen. Vraag even na of jouw vakman of vrouw deze heeft, dan weet je zeker dat je goed zit. Of neem contact op met een van onze gecertificeerde tegelzetters.

Lichte vloertegels op een wand - VHS Tegeldomein

Voordelen van vloertegels op je wand

Waarom zou je kiezen voor vloertegels op je wand, als je keuze hebt uit diverse mooie wandtegels? Je kunt bijvoorbeeld je vloertegels van de vloer over laten lopen naar de muur. Maak daarbij gebruik van de juiste voegbreedte en laat de voegen doorlopen over de muur. Hiermee creëer je een strakke en moderne look. Daarnaast maakt het de ruimte dieper of juist breder en zorgt het voor meer eenheid.

Eenheid creëer je door de juiste tegel en kleur te kiezen. Zo zorgt dezelfde tegel in diverse tinten voor een speels effect en dezelfde tegel in één kleur voor strakke look. Hoe dan ook, het maakt een ruimte ontzettend sfeervol. Laat je vooral inspireren door de foto’s in deze blog.

Donkere wand en vloertegels badkamer - VHS Tegeldomein

Zelf het verschil tussen wand- en vloertegels ervaren?

Kun je je wel iets voorstellen bij de verschillen, maar wil je het weleens in het echt zien? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om vloertegels tegen een wand te plaatsen? Bezoek onze showroom en laat je vrijblijvend adviseren door onze specialisten.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×