Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

De meeste mensen kopen in hun leven maar 1 of 2 keer een nieuwe badkamer. We kunnen dus rustig stellen dat het de meeste mensen dus ook niet lukt om er een expert in te worden. En dat terwijl er alleen al op het gebied van tegels zo ontzettend veel te kiezen valt! In deze blog delen wij alvast wat tips met je, zodat je in elk geval een beetje weet waar je rekening mee moet houden als je tegels voor je ‘home spa’ kiest.

Het zal je niet verbazen; maar voor de vloer is het vooral belangrijk te letten op de slipweerstand van de tegel. Deze wordt bepaald door de oppervlakteruwheid en vuil- en slijtageweerstand. Maar zonder al te technisch te worden; als je ongelukken wil voorkomen dan zorg je ervoor dat je tegels kiest die niet glad worden zodra je de kraan opendraait.

De eisen die aan de wandtegels gesteld worden, zijn niet zo hoog. Er is tenslotte geen slipgevaar, er wordt niet over gelopen en ze hoeven geen gewicht te dragen. Daarom worden wandtegels anders geproduceerd dan vloertegels en zijn ze dunner, zodat ze ook makkelijker te verwerken zijn. Hierdoor zijn ze alleen niet geschikt voor vloeren. Met de juiste zet-technieken kun je vloertegels echter wél op de wand gebruiken.

Als je dan toch praktisch bezig bent, bedenk je dan dat keramische tegels door het bakken op hoge temperaturen goed waterdicht zijn én makkelijk schoon te houden. En nog een groot pluspunt van keramische tegels; ze doen het goed met vloerverwarming, dus in jouw wellness geen gebibber meer met je blote voetjes op koude tegels, terwijl vloerverwarming meteen energiebesparend is.

Maar naast een functionele invulling, hebben tegels vooral ook veel invloed op de uiteindelijke uitstraling en sfeer van je ruimte. En die sfeer wordt niet alleen bepaald door de kleuren die je kiest, maar ook door de legrichting, de afmeting van de tegels en de afwerking ervan.
Matte tegels worden bijvoorbeeld vaak gekozen vanwege hun eenvoudige en pure uiterlijk en passen goed bij een modern interieur.

Toch zien we ook de glanzende badkamertegel weer steeds vaker. Praktisch gezien natuurlijk een goede keuze, want glanzende tegels hebben minder last van vette vingers dan matte tegels. Daarnaast weerspiegelen glanzende tegels het licht van buiten en van je verlichting en maken ze de ruimte daarmee dus groter dan hij in werkelijkheid is. Tot slot passen glanzende tegels vooral ook perfect bij het gevoel van rijkdom en stijl. Als je dan toch gaat verbouwen, dan gun je jezelf vast ook wel zo’n gevoel.

Benieuwd hoe jouw nieuwe badkamer eruit kan zien?
Badkamertegels zijn dus zowel functioneel, als sfeerbepalend en voor iedereen is er een juiste keuze. We zijn niet alleen op de hoogte van alle trends en mogelijkheden, maar laten je ook graag aan de hand van een 3D-tekening zien wat het beste werkt in jouw ruimte.
Maak online een afspraak of neem telefonisch contact op via 0492-845371 of 06-12367441.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×