Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Waar we de afgelopen jaren van mei tot en met augustus vaak getrakteerd werden op zon, warmte en vooral weinig neerslag, heeft het merendeel van de Nederlanders maar weinig warme herinneringen aan de zomer van 2021. Een goed moment dus om je onder te dompelen in de woontrend van het jaar: het mediterrane interieur. En als je met natuurlijke materialen en warme tinten start, dan zijn Portugese tegels in de keuken wel echt helemaal het einde!

Het verhaal gaat dat deze levendige tegels eeuwen geleden uit het Midden-Oosten naar Spanje kwamen, waar een Portugese koning er zó van gecharmeerd raakte dat hij zijn hele paleis in Portugal er mee liet decoreren. Kennelijk was hij destijds niet de enige die deze kunstvorm wel kon waarderen, want deze decoratie waaierde uit over heel Portugal, waar ze de tegels ook zelf gingen maken uit zand, water, cement en pigment. Hiermee was de Portugese tegel, de azulejo, geboren.

Natuurlijk zien ze er tegenwoordig wel wat anders uit. Vroeger waren de tegels namelijk vooral blauw en hadden ze niet alleen verschillende motieven, maar werden er meestal ook landschappen, bloemen, dieren en zelfs historische gebeurtenissen op afgebeeld.
Tegenwoordig zien we de Portugese tegel eigenlijk alleen maar met de gekleurde motieven. En omdat zo’n patroon al druk genoeg is, wordt de Portugese tegel ook een stuk minder overdadig gebruikt, meestal alleen maar om een kleurrijk accent toe te voegen.

Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de achterwand van je keuken te decoreren met Portugese tegels?  Of durf je iets meer en leg je ze op de keukenvloer? Het kan allebei, want er zijn zowel Portugese vloer- als wandtegels en wij weten zeker dat je hiermee een warme, levendige, zuiderse sfeer in huis haalt.
En fijne bijkomstigheid: de Portugese tegels van nu zijn niet gevoelig voor krassen of zuurhoudende middelen en zijn dus erg onderhoudsvriendelijk. Na het maken van een typisch Portugees vispotje dus even gauw een doekje erover, portje inschenken en heerlijk nazomeren in je eigen huis!

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×