Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Dat het uiterlijk van je tegel bepalend is voor hoe jouw ruimte er straks uitziet, is logisch. Maar heb je er ook wel eens bij stil gestaan dat de legrichting ook sfeerbepalend is? En als dat zo is, in welke richting kun je dan het beste je tegels leggen? In deze blog geven wij je tips en inspiratie over de legrichting van tegels.

Legrichting in de breedte

Een veel gehoorde opvatting is dat je in een smalle ruimte tegels het beste in de breedte kunt leggen, om de kamer groter te laten lijken.

We willen deze opvatting niet meteen als misvatting bestempelen, maar deze legrichting kan door alle voegen heel onrustig ogen en daarmee bereik je juist het tegenovergestelde effect: je kamer lijkt kleiner.

Diagonale legrichting

Wil je de ruimte echt breder laten lijken, overweeg dan de tegels diagonaal te leggen. Doordat je ogen namelijk de schuine lijnen volgen naar de verste hoeken, wordt de ruimte optisch groter.

Visgraatmotief

Ook met een visgraatmotief lijkt je vloer groter dan hij in werkelijkheid is, omdat dit patroon als het ware een pijl vormt. Wijst die pijl naar de verste hoek, dan is jouw optisch effect weer het grootst.

Visgraat tegelrichting

Tegels in wildverband

Voor een levendige sfeer kun je de tegels bijvoorbeeld in wildverband leggen. Hierbij worden verschillende formaten door elkaar gelegd en krijgt je vloer een unieke uitstraling.

Tegels in blokverband

Kun je niet kiezen of je de tegels over de lengte of de breedte legt, dan kun je ook kiezen voor een blokverband. Dit patroon wordt gemaakt van steeds twee tot vier tegels die zowel in de lengte als de breedte liggen. Samen vormen ze dan steeds een blok, vandaar de naam.

Legrichting in de lengte

Door je tegels in de lengte te leggen, zorg je voor rust. Die rust zorgt vervolgens voor het ruimtelijke effect. Bovendien benadrukken de lange voegen de lengte van je kamer.

Wees er wel bewust van dat ook het licht dat op de vloer valt hierbij belangrijk is voor de legrichting. Als je je vloer dwars legt op het raam met het meeste licht, dan zie je de voegen het minste, en oogt je kamer dus groter.

Tips voor de legrichting van tegels

Als je je ruimte groter wilt laten lijken met je tegels, zorg dan voor rust. Denk daarom groot; of kies zelfs voor XXL tegels.

Kies daarnaast voor een tegel in een lichte tint en match de kleur van de voegen goed bij de tegel, zodat je grote contrasten voorkomt.

Tot slot kun je ook je plint mee laten tegelen. Ben je echt niet meer te stoppen, betegel dan ook nog een wand mee.

Maar misschien ben je wel gezegend met een balzaal en wil je deze juist wat intiemer maken. Dan kan je gerust een kleinere tegel nemen, voor een donkerdere tint gaan of kiezen voor een drukker patroon.

Nog vragen over de legrichting van je tegels? Stel ze gerust!

Zoals je kunt lezen, is er niet één antwoord op de vraag in welke richting je het beste tegels kunt leggen. Als jij bedenkt welk effect jij wilt bereiken met je tegelvloer, dan helpen wij jou graag om dat effect te bereiken. Maak online een afspraak en wij laten je graag zien wat de beste legrichting is voor jouw ruimte! Bel je liever even? Neem dan contact op via 0492-845371 of 06-12367441.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×