Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Het gebeurt altijd wel een keer: er gaat een glas rode wijn over de vloer, de kinderen knoeien met rode pastasaus of vette mayonaise of de hond is na een boswandeling zó dorstig dat er modderige pootafdrukken staan van de voordeur tot de drinkbak.

Gelukkig had jij hier al rekening mee gehouden en had je al gekozen voor een hygiënische keramische tegelvloer. Ondanks dat, ontkom je natuurlijk niet aan een poetsbeurt op zijn tijd.

Wij geven je tips voor het beste onderhoud:

Cementsluier verwijderen

Heb je net een nieuwe tegelvloer? Dan heb je gegarandeerd last van cementsluier. Na het voegen van je nieuwe tegelvloer kan er namelijk een dun laagje voegmortel achterblijven, waardoor je een doffe waas over je tegels ziet.

Onze eerste tip? Wacht niet te lang met het verwijderen van cementsluier, maar volg de instructies van onze tegelzetters. Zij zullen je adviseren om de cementsluier aan te pakken wanneer de voeg voldoende uitgehard is. Daarnaast vertellen ze je welke middelen geschikt zijn voor het verwijderen van cementsluier van keramische tegels.

Heb je het juiste product? Verdun de cementsluierverwijderaar dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en ga je vloer te lijf. Voor het beste resultaat dweil je de vloer na met schoon water. Zorg er bij dit alles trouwens wel voor dat je vloerverwarming uit staat!

Keramische tegels onderhouden

Na deze eerste schoonmaakbeurt, wil je je tegels natuurlijk wel mooi houden.

Zie je viezigheid? Weet dan dat vuil bij keramische tegels alleen aan de oppervlakte zit. Keramische tegels worden namelijk op zulke hoge temperaturen afgebakken dat de poriën dicht gebrand worden. Vlekken kunnen daardoor niet in de tegels trekken.

Een sopje van water met een milde zeepreiniger die speciaal bedoeld is voor het schoonmaken van keramische vloeren is daarom voldoende.

Sterker nog, terwijl jij je tegels schoonmaakt, zorgen de natuurlijke bestanddelen van de reiniger voor een optimale kleur en glans. En gebruik je het product vaker, dan worden je tegels zelfs nog minder gevoelig voor vlekken en wordt het onderhoud steeds makkelijker. Zo hou jij tijd over voor leukere dingen!

Advies of producten nodig om je keramische tegels schoon te maken?

Wil je er zeker van zijn dat je jouw tegels het beste onderhoudt? Neem dan telefonisch contact op via 0492-845371 of 06-12367441. Wij adviseren je graag welk schoonmaakproduct het beste is voor jouw tegels. En wel zo makkelijk; alle producten zijn natuurlijk bij ons verkrijgbaar!

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×