Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Nieuwe tegels kiezen, dat is niet makkelijk. In een eerdere blog deelden we de tegeltrends van 2020, maar dat wil niet zeggen dat de trends van vorig jaar, of misschien wel 5 jaar geleden, niet meer mooi zijn.

Er is zoveel keuze op het gebied van tegels, maar geen zorgen! We helpen je graag op weg met deze 10 tips en vragen die je jezelf kunt stellen voor het kiezen van nieuwe tegels.

1. Bepaal je budget voor de tegels

Laten we beginnen met het minst leuke: je budget bepalen. Misschien vallen een hoop tegels dan al af. Dat maakt het toch net wat makkelijker kiezen.

Geef je budget ook vast aan bij de tegelverkoper. Zo voorkom je dat je enthousiast wordt over een tegel die eigenlijk buiten je budget valt. Heb je een klein budget? Ook dan valt er nog genoeg te kiezen.

2. In welke ruimte komen de tegels?

Dat heb je waarschijnlijk al bedacht. Maar heb je ook al bedacht wat de toekomstige tegels te lijden hebben in die ruimte? Wordt het er snel vies? Kom je er vaak en slijten de tegels dus sneller?

Als je iemand bent die niet graag bezig is met het onderhoud van tegels, dan is het slim om te kiezen voor tegels die makkelijk zijn in onderhoud. Of kies voor een tegel waarop je niet snel ziet dat het vies is.

Heeft de tegel veel te lijden? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een tegel die ook tegen een extra stootje kan.

3. Check de lichtinval in de ruimte

Kijk eens op zowel een zonnige als donkere dag wat het licht doet in je ruimte. En of het licht de tegels bereikt. Misschien is je kamer heel zonnig, maar zit je keuken met tegelwand in een donker hoekje.

Bedenk dat wit reflecteert en zwart licht juist opneemt. Heb je een tegel met glans erin? Dan zul je dat goed zien als de zon erop schijnt. Het maakt niet uit voor welk effect je gaat, als je het zelf maar mooi vindt.

lichtinval tegel inspiratie

4. Ga na welke sfeer je wilt creëren

Ga na welke sfeer je wilt creëren. Hou je van modern of is landelijk meer jouw stijl? Of ga je voor de industriële look? Kijk ook goed naar je huidige meubels. Als je die gaat houden, is het handig om tegels te kiezen die daarbij passen.

Als je nieuwe meubels gaat kopen, is het natuurlijk een heel ander verhaal. Neem eventueel foto’s van je meubels mee als je om tegeladvies gaat vragen. Dat helpt een verkoper om een idee te krijgen van wat je mooi vindt.

tegel inspiratie sfeer

5. Kies je maat(je)

Het idee dat kleine tegels in kleine ruimte horen en grote tegels in grote ruimtes is allang achterhaald. Een grote tegel in een kleine badkamer staat niet alleen heel mooi, het is ook praktisch (want: minder voegen om schoon te maken).

Andersom kunnen kleine tegeltjes in een grote lichte ruimte ook ontzettend goed passen.

tegel inspiratie grote tegels   tegel inspiratie kleine tegels

6. Beken kleur

We zien een trend van groene, blauwe en roze tegels. Vind je kleur spannend? Wij zijn ervan overtuigd dat je met kleur in huis ook meteen sfeer brengt.

Het hoeft niet meteen een kermis te worden. Er zijn genoeg tinten en stijlen tegels die passen bij jouw smaak, ook als je van strak en licht houdt.

tegel inspiratie kleur

7. Kies eens een andere vorm

Tegels komen tegenwoordig in alle soorten, maten én vormen. Voor een wat meer speelse look kies je voor driehoekige of 6-hoekige tegels.

Of plaats de tegels eens op een andere manier dan recht naast elkaar. Je hoeft niet meteen voor een hele muur of vloer te gaan. Ga voor een strook of een klein muurtje met tegels om je ruimte net even wat specialer te maken.

tegel inspiratie driehoekige tegels

tegel inspiratie zeshoekige tegels   tegel inspiratie schuin

8. Is het een tegel of is het hout?

Twijfel je tussen hout of tegels? Misschien kunnen we je twijfel dan wegnemen. Tegels met houtlook zijn tegenwoordig zo mooi en bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Het voordeel? Tegels zijn veel makkelijker te onderhouden dan hout: mooi én praktisch!

tegel inspiratie houtlook tegels

9. Think outside the box

De tijd van de simpele witte tegels is wel voorbij. Houd je van een blikvanger of iets bijzonders? Kijk dan eens naar glanzende tegels of tegels met een warme koper of brons kleur. Ontzettend mooi te combineren met houtlook tegels.

tegel inspiratie koper tegels   tegel inspiratie brons tegels

10. Maak een moodboard

Heb je een hoop ideeën verzameld? Maak er een moodboard van. Je krijgt dan al een goed beeld welke stijlen bij elkaar passen en welke niet.

Neem niet alleen tegels hierin mee, maar ook (eigen) meubels, kleuren en materialen. Een ruimte bestaat immers niet enkel uit tegels. Liever online een moodboard maken? Op Pinterest vind je genoeg inspiratie. Bekijk ook zeker de Pinterest van VHS-Tegeldomein.

Kun je niet kiezen? Wij helpen je graag!

Alle tips nagelopen en weet je precies wat je wilt, maar zie je nog niet voor je hoe dat er in jouw ruimte uit komt te zien?

Of duizelt je hoofd nu juist van alle ideeën? Maak dan online een afspraak en laat onze designers een moodboard en 3D ontwerp creëren van jouw tegelwens.

Met dit ontwerp weet je zeker dat de tegel bij jouw wensen en inrichting past. Bel je liever even? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0492 845 371 of 06 12 36 74 41. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen in onze showroom in Someren.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×