Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

De zon schijnt al een paar weken en daarom willen we lekker naar buiten. Als je een tuin hebt, dan heb je daar hopelijk al flink van kunnen genieten.

Als je veel tijd in je tuin doorbrengt, dan kunnen sommige dingen je ineens opvallen. Misschien zijn de tegels in je tuin nu écht aan vervanging toe of ben je net verhuisd en heb je nog helemaal niks aan je tuin gedaan? Hoe dan ook, onze tips helpen je bij het leggen van tuintegels om een waar paradijsje van je tuin te maken.

Tip 1: Maak eerst het design van je tuin

Je hele tuin opnieuw inrichten kan een grotere uitdaging zijn dan de inrichting van je huis: je moet rekening houden met de ligging van je tuin, de weersomstandigheden, hoeveel onderhoud je wilt (of laat) doen en toch enigszins verstand van planten hebben als je niet ieder jaar je hele tuin opnieuw wilt beplanten.

Het makkelijkste is om je tuin helemaal te betegelen. Maar laten we er even vanuit gaan dat je ook graag  tussen wat groen zit. In dat geval kan je het beste een hovenier inschakelen om je tuin in te laten richten.

Zodra de hovenier het ontwerp voor jouw tuin heeft gemaakt, kan je ook gerichter op zoek naar de geschikte tegels. Heb je alleen tegels nodig voor het terras? Of loopt er misschien nog een paadje door je tuin? Zullen je tegels vooral in de zon of schaduw liggen? En heb je veel groen in de tuin? Het antwoord op deze vragen, helpt je de juiste tegels te kiezen en wij kunnen je daar natuurlijk ook bij helpen.

Tip 2: Kies de juiste tegel voor jouw tuin

De meeste mensen beleven er niet heel veel plezier aan om hun tuintegels vaak schoon te maken. Als je een tuin met veel groen hebt, is de kans groot dat je tegels snel vuil worden. Kies in dat geval voor een onderhoudsvriendelijke tegel zoals een keramische tegel.

Natuursteen

Op natuursteen zijn vlekken juist snel zichtbaar. Maar omdat het een natuurproduct is, heeft het natuurlijke kleurnuances en andere oneffenheden, waardoor vlekken niet altijd opvallen. En zo wel, dan zullen deze na een tijdje vanzelf verdwijnen. Het is maar net wat jij het belangrijkste en mooiste vindt.

Keramiektegels

Heb je een pad in de tuin waar je vaak overheen loopt, ook als het slecht weer is? Het is dan niet handig om dat pad te betegelen met gladde tegels. Als deze nat worden is er een grote kans dat je onderuit gaat. Kies in dat geval voor een tegel die tegen een stootje kan en zelfs bij regen niet glad wordt, zoals een ruwe keramiektegel of een betontegel. Let op: Je hebt ook hele gladde keramiektegels. Betontegels kunnen ook goed tegen een stootje, en zijn daarom ook geschikt voor een oprit.

Soortgelijke tegels als binnen

Loopt jouw woning over naar een terras, omdat je bijvoorbeeld openslaande deuren hebt? Of ramen van de grond tot aan het plafond? Dan is het mooi als die overgang van woning naar terras goed bij elkaar past. Als je terrastegel een soortgelijke kleur en/of structuur heeft als de vloer in je woning, dan lijkt je terras een verlengde van je woongedeelte.

Grote of kleine tegels?

De hovenier zal je ook tips kunnen geven over het formaat tegels die passen bij jouw tuin. Grote tegels zijn mooi, maar als je een klein tuintje hebt, dan is dat wellicht niet de beste oplossing.

Heb je een grote tuin, maar geen groene vingers? Kies dan niet voor veel kleine tegels. Hoe meer tegels, hoe meer voegen en hoe meer onkruid je zal moeten wieden.

Tuintegels leggen

Tip 3: Tegels in je tuin leggen

Je vindt legio filmpjes op internet met tips om zelf tegels in je tuin te leggen. Wij raden dat, tenzij je zelf een professionele tegelzetter bent, altijd af.

Als tegels niet goed gelegd worden, kunnen ze verzakken, barsten of na een tijdje los komen te liggen. Dat is zonde van je tegels, je tijd en je rug. Als je lang en snel plezier wilt hebben van je tuin(tegels) schakel dan altijd een vakman of -vrouw in.

Hulp nodig om tuintegels te leggen?

Ben jij er klaar voor om je tuin zomerproof te maken? En kan je nog wel wat hulp gebruiken bij het leggen van tuintegels? Je kan bij ons terecht voor advies en de beste tegelzetters. Bel geheel vrijblijvend naar 0492 845 371 of 06 12 36 74 41 om een afspraak te maken.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×