Wij zijn geopend op afspraak, dit kan online of telefonisch. Wij zetten de koffie voor je klaar!

Het leggen van tegels of klinkers in je tuin lijkt je vast hartstikke logisch. Alleen de combinatie van zowel tegels als klinkers klinkt misschien iets minder logisch. Toch kan een combinatie van deze twee juist ontzettend goed uitpakken. In deze blog leggen we uit hoe je tegels en klinkers het beste kunt combineren.

Over de klinker

De naam klinker komt oorspronkelijk van de baksteen, die ‘helder klinkt’ als je er tegenaan tikt. Tegenwoordig ziet lang niet iedere klinker er meer uit als de oude bekende oranje baksteen. Ze kunnen verschillen in formaat, kleur en vorm.

Zo zijn er vierkante klinkers, maar ook klinkers met afgestompte hoeken. Op het gebied van kleur kun je kiezen voor de klassieke rode klinkers of juist voor wat meer neutrale grijze klinkers. Er is in ieder geval genoeg keuze om te combineren met de tegel naar jouw smaak.

Tegels en klinkers als scheiding van je tuin

De combinatie van tegels en klinkers is niet alleen mooi, maar kan ook een praktisch doel dienen. Zo kun je bijvoorbeeld je terras leggen met tegels en het pad naar bijvoorbeeld de achterdeur beklinkeren, of juist andersom.

Op deze manier kun je bepaalde delen van je tuin van elkaar scheiden, zonder dat je daarvoor in de weer hoeft met strookjes gras, muurtjes of plantenbakken.

Gebruik tegels of klinkers voor een natuurlijke overloop

Heb je een huis met oude karakteristieke bakstenen? Leg dan aansluitend aan het huis bijpassende klinkers voor een natuurlijke verbinding met je tuin.

Als je namelijk direct een moderne tegel aan je huis legt, kan het teveel afsteken tegen de buitenkant van de woning. Juist een combinatie van ouderwetse klinkers en moderne tegels kan dan erg goed werken.

Effecten creëren met verschillende tegels en klinkers

Het combineren van klinkers en tegels kan je tuin een speels effect geven. Heb je een tuin waarin je een groot deel wil bestraten? Wissel dan niet alleen af met tegels en klinkers, maar ook met diverse tegels en diverse formaten.

Wist je dat je buiten ook houtlook tegels kan leggen? Als je deze combineert met mooie oranje klinkers creëer je een warme sfeer in je tuin. Of ga voor een kiezeltegel waarmee je het effect van kiezels creëert zonder overal in je tuin losse steentjes terug te vinden. Ideaal als je huisdieren hebt die graag in je tuin rondrennen en ook hartstikke mooi.

Ben je fan van prints? Dol op de mediterrane sfeer? Ga voor een Portugese buitentegel (zie de tegel met print op onderstaande foto). Deze tegel gecombineerd met de juiste klinker geeft je het gevoel dat je, hoe het weer ook is, in een tropisch oord bent. Al deze keramische buitentegels hebben een stroevere afwerking en zijn daarom geschikt voor buiten, zodat je na neerslag niet uitglijdt.

Tegels en klinkers combineren

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste tegels en klinkers?

Wil je ook graag tegels en klinkers combineren, maar twijfel je over de juiste tegel- of klinkerkeuze? Je kan altijd bij ons terecht voor advies op maat en de beste tegelzetters. Bel geheel vrijblijvend naar 0492 845 371 of 06 12 36 74 41 om een afspraak te maken.

Contactgegevens

Liever bellen of mailen voor een afspraak?

Mail ons

info@vhs-tegeldomein.nl

0493 845 371

Bereik ons van 9:00u tot 21:00u

Heb je liever dat wij contact met jou opnemen?

Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan ons contactformulier in.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×